De Nieuwe Kolk – Magazine: Beleef!

Beleef De Nieuwe Kolk Assen

Het Geheime Wapen schrijft voor Beleef! van DNK (de fusie-organisatie van bioscoop, theater en bibliotheek). Dit magazine verschijnt in augustus, december en maart huis aan huis in de gemeente Assen. Voorheen als magazine, tegenwoordig als onderdeel van de Asser Courant.  

Het is ontzettend leuk om te lezen. En het is een heerlijk blad om voor te mogen schrijven. We maken met name de artikelen over de bibliotheek in De Nieuwe Kolk. En als tekstschrijvers hebben we daar wel wat mee: de verhalen, de schrijvers en de leuke events in de bieb. Maar ook het theater en de biscoop bezoeken we graag. Kortom, de ‘Beleef!’ is voor ons echt een feest om aan te werken.

Vanzelfsprekend werken we hier met een vaste redactieformule. Het is de kunst om de waanzinnig interessante belevenissen die de bibliotheek biedt, zo laagdrempelig en ‘prikkelend’ mogelijk over te brengen. Want de bibliotheek in Assen is veel meer dan allen een plek om boeken te lenen (wat natuurlijk nog wel gewoon kan). Je vindt hier een wervelend programma met cross-overs van boek – film – theater – muziek en innovaties op media-gebied.

Het eerste nummer van 2017 toont een vernieuwde vormgeving. We hebben voor deze editie geschreven over Heleen van Royen, over luxe borrelen in het theater, theatertrainingen, het nieuwe DNK en de mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten in het pand. In het laatste nummer van 2017 is er weer ruimte voor vernieuwing. Beleef! verschijnt als onderdeel van de krant, in plaats van als los magazine.

Lees de Beleef digitaal.

Bekijk alle wapenfeiten